Deload משמעותו הורדת עומסים (נפח/עצימות) באימונים על מנת לתת לגוף מנוחה והתאוששות לפני תוכנית האימונים הבאה.
ה- Deload חשוב על מנת להמשיך להתקדם מבחינה פיזית וגם מנטלית.
ההיגיון אומר שאם מתאמן רוצה להמשיך ולהתקדם מבחינה פיזית עליו לבצע כמה שיותר אימונים, להעלות עומסים משבוע לשבוע ובמידה וייקח הפסקה או יבצע את הפעולה ההפוכה (הורדת עומסים) הוא ייעצר ולא יתקדם, האמנם?
מנוחה היא אמצעי שכל מתאמן חייב להשתמש בו, היא הכרחית, חשובה ואסור לדלג עליה.
מתאמנים אשר לא יבצעו Deload / מנוחה עלולים להגיע למצב הנקרא “אימון יתר”. אימון יתר נגרם כתוצאה מניהול עומסים לא נכון לאורך זמן שבו אין התאוששות מספקת לגוף, למערכת השלד, השרירים, העצבים ובמצב הזה בעצם לא תתקיים התקדמות כלשהי באימונים ובעיקר המתאמן ירגיש תשישות ועייפות.
ה- Deloadיכול להיות קבוע / מתוכנן – כלומר כבר בכתיבה הראשונית של תוכנית אימונים ארוכת טווח, יוגדר מראש מתי יתבצע ה- Deload (יכול להימשך כמה ימים- עד שבוע, לרוב יהיה שבוע).
לעומת זאת, יכול להיות Deload שאינו נקבע בעת בניית התוכנית, אלא הוא יגיע כתוצאה מסממנים של המתאמן, אשר יצביעו על תשישות ועייפות שיכולה להיות גם פיזית וגם מנטלית (אי רצון להתאמן או במידה ואין התקדמות משבוע לשבוע). ככה בעצם יקבע Deload “ספונטני” שבו המתאמן יצא לשבוע של הורדת עומסים, אימונים קצרים יותר מבדרך כלל, משקלים נמוכים בהשוואה לשבוע רגיל בתוכנית ועוד.
לסיכום, ביצוע Deload הוא “ירידה לצורך עלייה”, חשוב להכניס מנוחה לתוכנית האימונים שלנו על מנת להתאושש ולחזור לתוכנית האימונים חזקים יותר, מבחינה מחקרית העניין תורם להתקדמות פיזיולוגית ולאו דווקא ייקח את המתאמן “צעד אחד אחורה”.