האם יצא לכם לשמוע את האמירה שמזהירה מפני ביצוע גרעון קלורי גדול מדי, מהסיבה שזה יגרום לגוף שלכם להיכנס לסטרס ובמקום לרדת במשקל תתקעו ואפילו יכול להיות שתעלו במשקל?
גרעון קלורי זהו כלי שאנו משתמשים בו במטרה לרדת באחוזי השומן בגוף, המטרה בגירעון קלורי היא להכניס לגוף מספר קלוריות נמוך ממספר הקלוריות שאנחנו מוציאים (שורפים) ביום.
גרעון קלורי עלול להיות גדול מדי ולרוב אנשים יפחיתו בכמות הקלוריות ליום על מנת שקצב הירידה יהיה יותר דרסטי ומהיר, אך צריך לדעת שזה כלול בסיכונים רבים, כגון: חולשה, ירידה בביצועים, תיאבון מוגבר, פגיעה בשינה, פגיעה בהורמונים וכו’.
אך האם גרעון קלורי גדול יגרום לגוף להיכנס למצב סטרס ובעצם ישאיר אותנו באותו משקל ואף יעלה אותו? התשובה היא כלל לא! וזאת מהסיבה שגוף האדם יכול להמשיך להשיל ממסת השומן שלו ללא הגבלה עד ככל הנראה – מוות, כל עוד מתבצע גרעון קלורי.
אז מה הסיבה האמיתית מאחורי האמירה הזאת?
לרוב אנשים שמתחילים תהליך חיטוב ונכנסים לגרעון קלורי מתחילים מגרעון קלורי קיצוני מדי אשר גורם להם לא להתמיד לאורך זמן ארוך וכתוצאה מכך, הם לא מדויקים בתפריט שלהם. במקביל הם חושבים שהם כן בגרעון קלורי ובעצם לא רואים ירידה.
במידה ואתם לא רואים שינויים במשקל לפחות כשבוע וחצי מהתחלת שינוי התזונה שלכם, אתם ככל הנראה לא בגרעון קלורי!
זהו עניין פיזיולוגי פשוט, כאשר הגוף בחוסר אנרגיה (קלוריות) הוא יתחיל לפרק את המאגרים של השומן בגוף שלנו, חשוב להיות סבלניים בתהליך ולהבין ששומן נשרף לאורך זמן ארוך ולא תוך מספר ימים בודדים.
לרוב תהליכים מהירים יביאו גם לאובדן התוצאות במהירות, תהליך שכזה צריך להיות מבוקר, סבלני, לא קיצוני, הדרגתי והכי חשוב להתמיד בו!
דיאטה אורכת בממוצע כ-3 חודשים לפחות (כל אחד ונקודת ההתחלה והמטרה שלו).