בתקופת חיטוב אנחנו צריכים להיות בגרעון קלורי, כלומר להכניס לגוף פחות קלוריות ממה שאנחנו שורפים כל יום.
לרוב, אנחנו נבחר בארוחות הכוללות מזונות שהם פחות דחוסים קלורית ועם נפח גדול על מנת שלא נרגיש שאנחנו בחיטוב, אך עדיין רובנו נרגיש רעב בתהליך.
האם יש דרך שעוזרת לגבור על הרעב, או לפחות להרגיע אותו?
ובכן, גרעון קלורי זהו תהליך שאינו טבעי לגוף, לכן רובנו נרגיש רעב בחיטוב ואם לא בתחילתו, אז בהמשכו – כלומר תחושת רעב בתהליך החיטוב זה מצב תקין, אך עם זאת יש איך לעזור לרעב.
אז מה בעצם יכול לעזור לנו על מנת שתחושת השובע שלנו תישאר לאורך זמן גדול יותר? יש כמה דרכים:
נפח האוכל – בתהליך חיטוב נעדיף לבחור מזונות בעלי נפח גדול יותר עם דחיסות (כמות) קלורית נמוכה, הרי במידה ונאכל אוכל שהנפח שלו גדול יותר (קיים ממנו הרבה בצלחת) – נשבע יותר.
לדוגמה: נבחר לאכול ארוחה המכילה חזה עוף, אורז וירקות על פני ארוחה של המבורגר עם צ’יפס וזאת מכיוון שאמנם נכון, בשתי הארוחות אנחנו נשבע, אבל השאלה היא לכמה זמן נשאר שבעים? מה ה’עלות’ הקלורית של הארוחה? לתהליך החיטוב ככל הנראה הארוחה של חזה העוף, האורז והירקות תתאים יותר, מכיוון שהיא מכילה פחות קלוריות ובעצם ככה לא נגמור את רוב כמות הקלוריות היומית שיש לנו בארוחה אחת.
חשיבות החלבון – אמנם אנחנו יכולים לאכול מזונות הנחשבים “לא בריאים” בתהליך החיטוב, אך בחיטוב ולא רק בחיטוב, חשוב מאוד לאכול כמות חלבון המתאימה לכל אחד בהתאם למשקלו. על מנת שנגיע לכמות החלבון הזאת ובמקביל גם לא נעבור את כמות הקלוריות היומית שלנו נעדיף לבחור מקורות חלבון איכותיים שלא משולבים עם הרבה פחמימה ושומן כדי לא להוסיף “קלוריות מיותרות”.
חלבון נחשב גם כאב המזון הכי משביע מבין השלושה (חלבון/פחמימה/שומן) לכן נבחר לצרוך חלבון לא רק למטרת בניית שריר אלא גם לשיפור תחושת השובע.
מזונות בעלי סיבים תזונתיים – סיבים תזונתיים גורמים לתחושת שובע ,לכן חשוב לשלב אותם בתקופת החיטוב. דוגמה למזונות בעלי סיבים תזונתיים- פירות, ירקות, קטניות.
*חשוב לא להגזים עם הסיבים התזונתיים, גם יותר מדי זה לא טוב, הם עלולים לגרום לנפיחות ולכאבי בטן.
“עדיף לאכול את הקלוריות , ולא לשתות אותן” – בחיטוב ההעדפה היא לאכול ארוחות שישביעו אותנו ולוותר על משקאות מתוקים או שייק בריאות – לרוב כשהאוכל נוזלי הוא פחות משביע.
לא להחסיר מהתפריט שלכם אבות מזון חשובים! – דיאטות ללא פחמימה או שומן לא מחזיקות לאורך זמן, לכל אב מזון יש את החשיבות שלו, לכן בחרו בחוכמה מה לאכול וכמה לאכול ואיך לשלב את כלל אבות המזון בתפריט שלכם.