מרכיבים:
לדג האמנון-
6 פילה דג אמנון (מושט) טריים או מופשרים
מיץ מלימון שלם גדול
מעט מלח גס
לתיבול-
חצי כפית מלח
4\1 כפית פלפל שחור
4\1 כפית פפריקה אדומה
4\1 כפית כורכום
4\1 כפית פטרוזיליה יבשה
1 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
2 כפות מים
אופן ההכנה:
השריית הדג-
- דג אמנון צריך השרייה לפני ההכנה, ההשריה עוזרת להיפטר מהריח החזק של הים. לכן, נסחט לימון לקערה גדולה, נוסיף מלח גס ונשרה את פילה האמנון בקערה כחצי שעה.
- לאחר ההשריה נשטוף את הפילטים היטב ונסדר בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
תיבול הדג והאפייה-
- נחמם תנור מראש על 180 מעלות.
- בקערה בינונית נערבב את כל מצרכי התיבול: שמן, שום, מים ותבלינים.
- בעזרת מברשת סיליקון נמרח על הפילטים שבתבנית את תערובת התיבול, נקפיד למרוח את האמנון מכל הצדדים.
- נאפה את הדגים בתנור שחומם מראש כ-17 דקות, עד שהדג מקבל צבע יפה.
כמה טיפים חשובים-
* לא לוותר על השריית הדג
* אל תאפו יותר מידי – כדי לשמור על האמנון עסיסי חשוב לאפות בדיוק במידה הנכונה, אחרת הדג מתייבש.
* להכניס את הדג האפוי לרוטב – לאחר אפיית הדג בתנור ניתן להכניסו לרוטב מוכן, יוצא מצוין.