fbpx

מתכון למרק אפונה

מרק אפונה

מרכיבים:

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום כתושות

4 כוסות אפונה (משקית קפואה)

2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה

6 כוסות מים רותחים

לתיבול-

1 כף גדושה אבקת מרק

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית שטוחה כורכום

2\1 כפית מלח- ניתן לשנות לפי הטעם

4\1 כפית פלפל שחור- ניתן לשנות לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה ומתבלים.
  2. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. 
  3. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מערבבים מידי פעם.
  4. לקבלת מרקם חלק – טוחנים בזהירות את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת המרקם הרצוי ומבשלים עוד כ- 3 דקות.

 

בתאבון!

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS