fbpx

מתכון למרק עדשים

מרק עדשים

מרכיבים:

מצרכים:

כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב.

1-2 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר גדול קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

1 כוס עלי כוסברה/סלרי קצוצים דק

8-9 כוסות מים רותחים

1 כף רסק עגבניות

לתיבול-

1 כף שטוחה כמון

1 כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף

1 כפית מלח

4\1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
  2.  מוסיפים גזר ושום ומערבבים כ- 2 דקות.
  3. מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהעדשים מתרככות.
  4. מוסיפים עלי כוסברה או סלרי ומתבלים. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

הערות-

  1. מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם.
  2. לקבלת מרקם סמיך יותר, ניתן לטחון את המרק בעזרת מערבל מזון או מוט בלנדר ידני עד למרקם הרצוי.
  3. למי שרוצה עוד קצת פחמימה במרק, ניתן להוסיף 2 תפוחי אדמה. את תפוחי האדמה חותכים לקוביות קטנות, ומכניסים אותם ביחד עם הגזר והשום.

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS