fbpx

סלמון עם חרדל דיז’ון ותפוחי אדמה בשמן זית

מרכיבים:

  • פילה סלמון מופרדים – 500 גרם (3 חתיכות)
  • תפוחי אדמה קטנים (לא מקולפים) (200 גרם)
  •  2 כפיות חרדל דיז’ון גרגירים (30 גרם) 
  • חצי צרור כוסברה  
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית 
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור 

אופן ההכנה:

  • משרים את פילה הסלמון בלימון ומלח כ-20 דקות ולאחר מכן שוטפים אותו במים. 
  • בקערה מערבבים 2 כפות שמן זית עם הכוסברה, שיני השום והחרדל. 
  • מסדרים בתבנית את חתיכות הסלמון ומורחים עליהן את תערובת הרוטב. 
  • מפזרים מעל הסלמון מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הסלמון לאפיה של כ-25-30 דקות. 
  • מבשלים במים חמים את תפוחי האדמה הקטנים עד לריכוך אבל לא יותר מדי – כרבע שעה. 
  • מוציאים מהמים ומועכים מעט את תפוחי האדמה עם תחתית של כוס.
  • מזלפים מעט שמן זית על תפו”א, זורים מלח גס ופלפל שחור ע”פ הטעם ואופים בתנור עד שהם משחימים – בערך כ-20 דקות על 180 מעלות.

2023 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS