מרכיבים:
- פילה סלמון מופרדים – 500 גרם (3 חתיכות)
- תפוחי אדמה קטנים (לא מקולפים) (200 גרם)
- 2 כפיות חרדל דיז’ון גרגירים (30 גרם)
- חצי צרור כוסברה
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- משרים את פילה הסלמון בלימון ומלח כ-20 דקות ולאחר מכן שוטפים אותו במים.
- בקערה מערבבים 2 כפות שמן זית עם הכוסברה, שיני השום והחרדל.
- מסדרים בתבנית את חתיכות הסלמון ומורחים עליהן את תערובת הרוטב.
- מפזרים מעל הסלמון מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הסלמון לאפיה של כ-25-30 דקות.
- מבשלים במים חמים את תפוחי האדמה הקטנים עד לריכוך אבל לא יותר מדי – כרבע שעה.
- מוציאים מהמים ומועכים מעט את תפוחי האדמה עם תחתית של כוס.
- מזלפים מעט שמן זית על תפו”א, זורים מלח גס ופלפל שחור ע”פ הטעם ואופים בתנור עד שהם משחימים – בערך כ-20 דקות על 180 מעלות.