fbpx

פשטידת בטטה

פשטידת בטטה

מרכיבים:

 בטטה גדולה מקולפת בעזרת קולפן לרצועות דקות

2 בצלים גדולים קצוצים דק

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

2\1 כוס קמח מלא

1 כפית גדושה אבקת אפייה

4 כפות שמן קנולה

3 כפות גבינת קוטג' (לפשטידה פרווה- אפשר לוותר)

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

לפשטידה קצת יותר מושחתת- ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הבטטה ומכסים כ-7 דקות עד שהבטטה מתרככת. מעבירים לקערה ומצננים.
  3. מוספים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  4. משמנים תבנית שקעים או תבנית רגילה, ניתן גם לרפד בעזרת נייר אפיה, יוצקים את תערובת בפשטידה לתבנית ואופים כ 30-35 דקות.

 

הערות- 

  • למי שמוסיף גבינה צהובה- ניתן להוסיף אותה לפני האפייה, וניתן כאשר הפשטידה מתחילה להזהיב, להוציא מהתנור לפזר את הגבינה הצהובה ולהחזיר להמשך אפייה.

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS