fbpx

שקשוקה מועשרת בחלבון

מרכיבים:

  •  1 פחית עגבניות מרוסקות 
  • 1 בצל לבן קצוץ 
  • 1 שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות 
  • 1 כף שמן זית (10 גרם)
  • 2 ביצים 
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת / קוביות 
  • 1 פרוסה  גבינה צהובה 9% 
  • מלח 
  • פפריקה מתוקה  / חריפה 
  • כמון

אופן ההכנה:

  1. על מחבת/סיר (לא עמוק) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום מעט.
  2. מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות ומערבבים.
  3. מוסיפים כ- 14 עד  12 כוס מים חמים ומערבבים עד שהמים מצטמצמים. 
  4. מתבלים במלח, פפריקה מתוקה / חריפה ומעט כמון וסוגרים עם מכסה, נותנים לרוטב להתבשל בערך 10 דק על אש נמוכה. 
  5. לאחר כ-10 דקות יוצרים גומות ברוטב, שוברים ביצים לתוך הגומות וסוגרים את המכסה עד לאופן הבישול הרצוי של הביצה (אפשר שהחלמון יהיה נוזלי ואפשר שהוא יהיה יותר מבושל – לפי טעם אישי). 
  6. אחרי שהביצה מוכנה מגרדים את הבולגרית והגבינה הצהובה מעל השקשוקה, סוגרים את האש ומגישים.

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS