מרכיבים:
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות
- 1 כף שמן זית (10 גרם)
- 2 ביצים
- 50 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת / קוביות
- 1 פרוסה גבינה צהובה 9%
- מלח
- פפריקה מתוקה / חריפה
- כמון
אופן ההכנה:
- על מחבת/סיר (לא עמוק) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום מעט.
- מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים כ- 14 עד 12 כוס מים חמים ומערבבים עד שהמים מצטמצמים.
- מתבלים במלח, פפריקה מתוקה / חריפה ומעט כמון וסוגרים עם מכסה, נותנים לרוטב להתבשל בערך 10 דק על אש נמוכה.
- לאחר כ-10 דקות יוצרים גומות ברוטב, שוברים ביצים לתוך הגומות וסוגרים את המכסה עד לאופן הבישול הרצוי של הביצה (אפשר שהחלמון יהיה נוזלי ואפשר שהוא יהיה יותר מבושל – לפי טעם אישי).
- אחרי שהביצה מוכנה מגרדים את הבולגרית והגבינה הצהובה מעל השקשוקה, סוגרים את האש ומגישים.