מרכיבים:
- חצי קילו חזה עוף טחון
- 2 ביצים
- 3 כפות שיבולת שועל (50 גרם)
- 2 קישואים בינונים מגורדים
- 1 בצל לבן בינוני קצוץ דק/
- מלח , פלפל
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי טעם אישי, לדוגמה- תבלין לעוף.
- ספריי שמן
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת ומרססים ספריי שמן, שמים במחבת את הבצל והקישואים המגורדים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה.
- בקערה מאחדים לעיסה את תערובת הבצל והקישואים המטוגנים ביחד עם חצי קילו חזה עוף טחון, 2 ביצים ו-3 כפות שיבולת שועל, במידה ורוצים תבלינים נוספים זה הזמן להוסיף אותם.
- יוצרים מהתערובת כדורים ומשטחים קלות.
- מטגנים את הקציצות על מחבת עם תרסיס שמן בערך חצי דקה-דקה מכל צד, עד להשחמה, אפשר גם לאפות בתנור על 180 מעלות, ל20-25 דקות.