מרכיבים:
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית
800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש בקוביות מקופסת שימורים)
1 פלפל חריף קצוץ (אפשר להחליף ב1 כפית צ’ילי)
2\1 כפית כמון
2\1 כפית פפריקה מתוקה
2\1 כפית מלח
2-6 ביצים (תלוי בכמות הסועדים)
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת רחבה
- מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים אותו במשך 3-4 דקות או עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את השום ומבשלים יחד כדקה.
- מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות ואת התבלינים, מערבבים ומניחים לתערובת לרתוח במשך 5 דקות או עד שהיא מסמיכה.
- יוצרים בתערובת העגבניות מספר בורות קטנים כמספר הביצים. שוברים את הביצים אחת אחרי השנייה ומכניסים כל אחת בתוך כל בור שיצרנו.
- מכסים את השקשוקה עם מכסה לכ-10 דקות, בודקים מדי פעם את מידת עשיית הביצה ומכבים את הלהבה לאחר שהיא מגיעה לרמת העשייה הרצויה.
- כאשר השקשוקה מוכנה, מסירים את המחבת מהלהבה, מפזרים מעליה מעט פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור.
- ניתן להגיש עם לחם טרי, לחמנייה ועוד.
בתאבון!