fbpx

שקשוקה קלאסית

שקשוקה

מרכיבים:

2 שיני שום כתושות

1 בצל בינוני קצוץ דק

1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף שמן זית

800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש בקוביות מקופסת שימורים)

1 פלפל חריף קצוץ (אפשר להחליף ב1 כפית צ’ילי)

2\1 כפית כמון

2\1 כפית פפריקה מתוקה

2\1 כפית מלח

2-6 ביצים (תלוי בכמות הסועדים)

פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה
  2. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים אותו במשך 3-4 דקות או עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את השום ומבשלים יחד כדקה.
  3. מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות ואת התבלינים, מערבבים ומניחים לתערובת לרתוח במשך 5 דקות או עד שהיא מסמיכה.
  4. יוצרים בתערובת העגבניות מספר בורות קטנים כמספר הביצים. שוברים את הביצים אחת אחרי השנייה ומכניסים כל אחת בתוך כל בור שיצרנו.
  5. מכסים את השקשוקה עם מכסה לכ-10 דקות, בודקים מדי פעם את מידת עשיית הביצה ומכבים את הלהבה לאחר שהיא מגיעה לרמת העשייה הרצויה.
  6. כאשר השקשוקה מוכנה, מסירים את המחבת מהלהבה, מפזרים מעליה מעט פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור.
  7. ניתן להגיש עם לחם טרי, לחמנייה ועוד.

 

בתאבון!

2023 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS